Over mij

Studiecoaching Bie

Ik ben Bie Van Vlierden. Als het over studeren gaat ben ik een heuse ervaringsdeskundige. Opdrachten uitstellen, door het bos de bomen niet meer zien, planningen maken en me er niet aan houden, ontmoedigd en gefrustreerd geraken… ik ken het allemaal.

En toch ging ik voor onderwijs en bovenal voor studenten. Voor studenten sta ik midden in de oceaan met kompas, met sterke riemen en stevig schip.

Mijn ervaring als studiecoach, lector en docente 

Na het behalen van een master in Germaanse filologie aan de KULeuven, werkte ik jarenlang als docente aan de universiteit in Tours, Frankrijk. Ik was lector in de opleidingen Office Management, Vertaler-Tolk, Accountancy Fiscaliteit, Marketing en Verzekeringen aan de Hogeschool Gent, en lerarenopleiding in Brussel.

Daarnaast ben ik al een hele tijd zelfstandig studiecoach. De ervaringen die ik tijdens mijn carrière opdeed, hebben me er toe aangezet strategieën te ontwikkelen waarmee studenten betere resultaten halen.

Beter resultaat als drijfveer

  • Strategieën vinden die de leerstof overbrengen zodat je die kunt opnemen, eraan werken en daarna toepassen.
  • Je meer structuur leren zien in de berg werk zodat de onderdelen toegankelijk worden en concreet.
  • Je prioriteiten leren stellen bij het studeren. Aspecten die je heel je leven zult nodig hebben.

Van daaruit  heb ik  StudieCoaching-Bie opgezet.

StudieCoaching-Bie

Ontmoediging, niet weten hoe betere resultaten halen, wel willen maar niet weten hoe, hard werken op een manier die niet veel oplevert, gebrek aan concentratie, uitstelgedrag, aanhikken tegen een enorme onoverzichtelijke berg werk, niet meer zien hoe je verder kunt…

In  StudieCoaching-Bie werken we eraan. Wij houden rekening met je persoonlijkheid, je unieke manier van zijn, je doel… Op maat dus.

Studiecoaching Bie van vlierden